T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / KONAK - Kazım Karabekir Ortaokulu

Sorularla LGS

2021 yılında sınavla öğrenci alınacak Liselere Geçiş aSınavı'nın (LGS) takvimi ve tercih edilecek okullarla ilgili bilgileri Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı. 

Orange square question mark icon | Question icon, This or that questions,  Question mark icon 1- BAŞVURULAR BAKANLIKTAN: Sınav başvurusu öğrencilerin devam ettiği ortaokul tarafından dijital olarak otomatik yapılacak. Yani öğrencinin ayrıca başvuru yapmasına gerek kalmayacak.

2- SORULAR TÜM MÜFREDATTAN: Geçen yıl salgın koşullarında ilk sınav deneyiminde adaylar birinci dönemde işlenen konularla sınırlı tutulmuştu. Bu yıl koşulların düzenli yüz yüze eğitime izin vermemesi nedeniyle konu sınırlamasına gidilmedi. Adaylar 8'inci sınıfın tüm ünite ve konularından sorumlular.

3- DİLBİLGİSİ SORULMAYACAK: Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz hafta katıldığı bir televizyon programında dilbilgisinden soru sorulmayacağını bir kez daha açıkladı.

4- UZUN PARAGRAF SORULARI KISALACAK: Bakan Selçuk, aynı programda uzun paragraf sorularının da kısalacağını söyleyerek, "Biz bir soruda geçen kelimeleri sayarız. Soruların güçlük endekslerine göre karar veriliyor. Bu sınav sadece dilbilgisi açısından farklı, belki soruların uzunluğu açısından kısmi olarak daha kısa sorular olacak şeklinde bir farklılığı var" dedi.

5- EN ÇOK KONTENJAN ANADOLU LİSELERİNDE: Bu yıl 174 bin 160 öğrenci sınavla bir liseye alınacak. Sınavla yerleşilen lise türleri arasında en çok öğrenciyi Anadolu liseleri alıyor. Bu sene Anadolu liselerinin kontenjanı 56 bin 396. Bunu 36 bin 980 kontenjanla fen liseleri takip ediyor. Ayrıca bu yıl Anadolu imam hatip liselerine 36 bin 712, Anadolu teknik liselerine 23 bin 10, Anadolu meslek liselerine 10 bin 920 ve sosyal bilimler liselerine ise 10 bin 142 yeni öğrenci alınacak.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.04.2021 - Güncelleme: 10.04.2021 20:20 - Görüntülenme: 204
  Beğen | 0  kişi beğendi